Как да премахнем старите стикери?

Ние всички обичаме цветните, хубави персонализирани стикери. Стикерите карат нашата кола, камион ли всякакви други возила да „изпъкнат“ измежду останалите. Те изтъкват нашата страст, позволяват на другите около нас на пътя да разберат нещо за нас, за това какво мислим по определени теми и в същото време чисто визуално да разбират разликата между нашата брандирана със стикери кола, и тяхната. Въпреки това и за най-красиво брандирания автомобил, с най-„яките“ стикери, идва ден, в който се налага те да се подменят. В наши дни, за радост, вече има достатъчно начини и решения на проблема с махането на остарелите стикери от коли или от други повърхности

Отстранете излишното

Вашето първо оръжие в борбата със старите стикери са Вашите ръце. Е, да – ръцете Ви и нещо, което да Ви помогне да наддигнете крайчето на стикера. Премахването на твърде остарелите стикери може да се окажат не лека задача. Вероятно няма да успеете да го премахнете от първи опит. Опитайте да ги загреете – използвайте всичко, което може да Ви свърши работа за целта. Ако не разполагате с подходящ уред, можете да паркирате колата си на слънце за известно време, преди да пробвате да отстраните стария стикер.

Пластично ножче

Това е един от най-лесните начини да премахнете вече остарелия стикер. Могат да се закупят от много места и то на символична цена. Просто подпъхнете ножчето под единия от краищата на стикера и след това опитайте да го хванете с ръка и така да го отстраните, като продължавате да плъзгате ножчето по посока на премахване на стикера. Имайте предвид, че по този начин е възможно да остане част от лепилния слой на стикера по Вашия автомобил. Малко по-натам ще Ви кажем как да се преборите и с това.

Други продукти, които може да ползвате

Друг популярен инструмент, с който можете да си помогнете в задачата да премахнете старите стикери по колата си е много подобен на пластичното ножче и се нарича Lil’Chizler. Същия инструмент се използва с професионални цели, за да се премахват автомобилни стикери. Може да се намери онлайн срещу съвсем дребна сума. Този инструмент е много подходящ, защото не оставя след себе си никакви следи по повърхността на автомобила.

Почистване на остатъците от премахването на стикери

По всяка вероятност, опитвайки се да премахнете стария стикер, Вие сте успели да се преборите с по-голяма част от задачата. Но са останали следи от лепилния слой по Вашия автомобил. Това се случва независимо дали стикера е стар или нов. Във всеки случай тези остатъци ще са факт. Няма място за паника и страх – почистването и отстраняването на остатъците от лепилния слой е доста лесно! Нужен Ви е воден сапунен разтвор, малко търпение и хартия от кухненска ролка. За нула време Вие вече ще слагате новия си стикер на вече почистеното от Вас място.

Обадете се на професионалист

Това е най-сигурната опция, ако съветите и насоките, които Ви дадохме малко по-нагоре не са проработили. И, въпреки това – винаги може да случите на стикер, който просто Ви къса нервите и не иска, и не иска да се махне от Вашия автомобил.
Е, тогава наистина е време да се свържете с професионалист. Да, това няма да е безплатно, но ще сте си решили проблема без да си късате нервите или да губите от ценното си време, което можете да използвате по любимия за Вас начин.